Panlatvissen 2018

Dedemsvaart – Wietze Bakker uit Hoogeveen is vrijdagavond voor de derde keer gehuldigd als nationaal kampioen panlatvissen. Hij won de titel ook al in 2011 en 2016. Het N.K. werd traditiegetrouw georganiseerd door hengelsportvereniging De Brasem.

Vrijdagavond wist Wietze Bakker maar liefst 2180 gram vis uit het water aan de Hoofdvaart te hengelen. Tweede werd Arend Kleis uit Dedemsvaart met 1800 gram gevangen vis. Op een mooie derde plaats eindigde Bé Kleine uit Hoogeveen. Hij haalde 1190 gram vis aan wal.

Dat panlatvissen al een bijzondere manier is om vis te vangen mag duidelijk zijn. Bouwbedrijf Houtman begon er elf jaar geleden mee bij wijze van grap. Grappig bedoeld was dit jaar ook de vraag van Grondverzetbedrijf Rollepaal om mee te mogen doen aan het NK met behulp van een grondverzetmachine. De voorzitter van De Brasem, Jan Bredenoort, aarzelde geen moment en hengelde meteen Mitchell Passsies uit Dedemsvaart als deelnemer binnen. Hij liet zich vrijdagavond inschrijven en nam onder grote hilariteit plaats in de machine als hengelaar. Hij deed buiten mededinging mee, maar de actie gaf extra elan aan het ludieke evenement, waarvoor velen een kijkje kwamen nemen aan de Hoofdvaart. Daar deden 50 hengelaars ‘een gooi’ naar de nationale titel met eeuwige roem als grootste inzet.